North Star Industrial Omgekeerde Osmose

Gevoelige installaties beschermen en drink- of proceswater optimaliseren? Behandel het water via omgekeerde osmose. North Star heeft modellen van 100l/h tot 10m³/u.

Omgekeerde osmose

Zouten en mineralen geven soms een mindere kwaliteit en bruikbaarheid aan het water en tasten sommige installaties en machines aan. Door het verwijderen ervan, ontstaat er zeer kwalitatief proceswater. Bovendien worden gevoelige installaties en machines beschermd.

Dit verwijderen gebeurt via omgekeerde osmose. Osmose is het fysisch proces waarbij twee vloeistoffen met een verschillende concentratie aan opgeloste stoffen, gescheiden door een half doorlaatbaar membraan, zich in evenwicht zullen stellen. Hiervoor zal water uit de oplossing met de laagste concentratie aan opgeloste stoffen naar de oplossing met de hoogste concentratie stromen. Bij omgekeerde osmose wordt er druk uitgeoefend op het water met de hoogste concentratie aan zouten en mineralen.. Het membraan, dat wel de vloeistof doorlaat maar niet de opgeloste zout- en mineraaldeeltjes, fungeert op die manier als een filter.

Download brochure Schrijf in op onze nieuwsbrief

Contacteer ons voor meer informatie!

Ik ben:
Mijn gegevens mogen doorgegeven worden aan een vakman in mijn buurt

ROHD SB

Compact en met een gemiddelde capaciteit dus ideaal voor kleinschalige horeca, grootkeukens, labo’s, kleinschalige ziekenhuistoepassingen en verzorgingsinstellingen, ...

ROHD 4000

Met een hoge capaciteit dus ideaal voor carwashes, grootschalige ziekenhuistoepassingen en verzorgingsinstellingen, industriële omgevingen, …