Roland Van de Spiegel is North Star vakman van de maand mei 2020

North Star vakman van de maand mei 2020: Roland Van de Spiegel van Aqua Concept! 

Dag Roland. Vertel eens. 
Ik ben Roland Van de Spiegel, actief in heel België, maar ik focus vooral op regio Brussel.  

Hoe lang ben je al actief, en hoe lang doe je al North Star? 
In 1985 startte ik mijn loopbaan als loodgieter en chauffagist. Sinds 1997 ben ik op zelfstandige basis bezig en sinds ongeveer 2003 werk ik met North Star.  

Wat is je belangrijkste activiteit? 
Ik doe vooral chauffage, waterbehandeling, sanitaire installaties en hernieuwbare energie. Ook doe ik installaties van badkamers. 

Wat maakt jouw job de beste job ter wereld?
De emotionele tevredenheid van de klanten! Dat is zeer belangrijk. Je creëert iets, je helpt de mensen, dan zijn de klanten positief. Ik heb door de jaren heen een vast cliënteel opgebouwd die steeds bij me terugkomen. 

 

Waarom werk je met North Star? 
Ik merk goede resultaten met betrouwbaar en betaalbaar materiaal. En de zeer goede service na verkoop, natuurlijk.

 

Wat was een van je grootste uitdagingen tot nu toe? Hoe heb je dat opgelost? 
Ik kwam bij een groot hotel met 250 kamers, dat regelmatig zonder water zat. Na grondige analyse van de situatie heb ik het leidingwerk grondig aangepast en een nieuwe waterverzachter van North Star geplaatst. 
Ik was er ook van overtuigd dat de klant veel kon besparen qua zoutverbruik, wat later ook effectief zo bleek. Zo kwam er een budgetvriendelijke oplossing, een groot financieel voordeel voor het hotel, met dus een zeer tevreden klant. 

 

Heb je een gouden tip voor mede-installateurs? 
Wees correct in je afspraken. Respecteer je afspraken en hanteer correcte prijzen. Ga als startende ondernemer niet meteen voor het grote geld. 

 

Heb je een straf verhaal (uit het werkveld) om te delen? 
Ik heb vele straffe verhalen maar vooral één mooi verhaal, dat mijn zoon 5 jaren geleden in de zaak komen werken is. Hij zal de zaak later van me overnemen en ik ben daar best trots op. Zijn beste vriend is trouwens ook bij ons komen werken.

 

 

Merci Roland voor het interview, nog veel succes gewenst!